Vakantieblog: kunt u op vakantie?

Maandag 24 juli 2017 door Checklist Webwinkel 388 keer gelezen 1 reactie

Vakantieblog: kunt u op vakantie?

De kans is groot dat u uw webwinkel als kleine of zelfs zelfstandige ondernemer runt. Dat brengt vele voordelen met zich mee, zo bent u helemaal vrij om zelf uw werkdagen in te vullen. Tegelijkertijd brengt een webwinkel nadelen met zich mee, want kunt u ooit vrijnemen en helemaal ontspannen op vakantie gaan? Om een goed beeld te vormen vroeg Checklist Webwinkel naar de vakantieplannen van honderden webwinkeliers. Op basis van die resultaten is deze editie samengesteld.

Drie jaar geleden peilde Checklist Webwinkel al de vakantieplannen van webwinkeliers. Toen hield bijna 60% de webwinkel open, daarvan werkte 30% vanaf een vakantieadres door. Eén op de tien webwinkeliers werkte door en sloeg een vakantie over. Bijna een kwart van de webwinkels deed de virtuele deuren dicht. Dat is anno 2017 niet veel anders: de vakantie is nog steeds een probleem voor velen.

Open blijven

Zomer is voor miljoenen Nederlanders reden om naar een vakantieadres af te reizen. Datzelfde geldt uiteraard voor webwinkeliers, maar toch blijven zeven op de tien webwinkels bestellingen gewoon verzenden tijdens de vakantie. Een derde van de webwinkels verzendt geen bestellingen tijdens de vakantie van de eigenaar.

Doorwerken

Van de ondervraagde webwinkeliers werkt 22% door vanaf zijn vakantieadres, die zijn dus gebaat bij het afschaffen van de roamingtarieven binnen Europa of hebben een goede WiFi-verbinding nodig.
Familie en vrienden blijven erg belangrijk voor webwinkeliers, vijf op de tien webwinkeliers laten de webwinkelactiviteiten over aan familie en vrienden terwijl zij zelf andere oorden opzoeken.
Het inschakelen van een fulfilmentpartij wordt ook steeds populairder: drie jaar geleden koos slechts 2% voor die optie, nu overweegt 12% zijn werk tijdelijk aan een fulfilmentpartij uit te besteden.
Een kwart verspreidt de vakanties onder het personeel, zodat er altijd iemand aanwezig is.

Deur dicht

Die opties zijn niet voor iedereen weggelegd. Drie op de tien webwinkels moeten de activiteiten tijdelijk staken om van een welverdiende vakantie te kunnen genieten. Wel is het opvallend dat geen één van de respondenten aangeeft de webwinkel op ‘zwart’ te zetten. De webwinkeliers kiezen er juist voor om de webwinkel open te houden, maar duidelijk aan te geven dat bestellingen later worden verzonden.

Reacties op "Vakantieblog: kunt u op vakantie?"

Er is tot nu toe 1 reactie geplaatst. Reageer ook!

Edwin Pastoor op Donderdag 27 juli 2017 om 12:57
http://www.dashcams4u.nl

Onze activiteiten kunnen in de zomervakantie gewoon doorgaan. Het feit dat roaming is afgeschaft bij de telecom providers is voor ons wel een groot voordeel. Zo blijft continue zichtbaar wanneer er een bestelling geplaatst wordt. En aan het eind van de dag worden de bestellingen even verwerkt. Alleen eventuele retourzendingen leveren iets vertraging op.

Plaats zelf een reactie


(wordt niet getoond)
(optioneel)


Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Checklist Webwinkel behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.