How2: Leer werken met Google Analytics

Hoe weet u nu of u het hoogste rendement uit uw website haalt? Over welke informatie moet u beschikken om uw website te optimaliseren? Met behulp van Google Analytics kunt u conversie en conversiefunnels instellen en een eigen dashboard maken waarop u alle informatie kunt zien die u nodig heeft. Op basis daarvan kunt u gefundeerde strategische beslissingen nemen.

Inhoud

Een goede online strategie

Om het beste uit Google Analytics te halen is het belangrijk een goede basis te hebben. De basis begint bij uw online strategie. Wat moet u in deze strategie meenemen en hoe vertaalt u uw strategische doelen naar meetbare KPI’s?

Inrichting van Google Analytics

Het is belangrijk om uw Google Analytics-account goed af te stemmen op uw online strategie. Maar hoe doet u dat? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitsluiten van spam, het instellen van conversie & conversiefunnels en het aanmaken van uw eigen dashboard. Op papier is het vaak een logisch verhaal, maar hoe werkt het in de praktijk?

Aan de slag met DATA

Als de basis staat en het dashboard ingericht is naar uw specifieke wensen en dus ook uw online strategie, kunnen we aan de slag met DATA. Tijdens dit seminar worden niet alleen onderwerpen behandeld zoals gebruikerssegmentatie, notaties, vergelijkingen en trechterweergaves, maar worden deze ook verder toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Na afloop van deze training:

  • weet u hoe u stap voor stap Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor uw eigen website.
  • weet u hoe u de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor uw website en online campagnes.
  • kunt u goede analyses en uiteenlopende rapportages maken.
  • weet u hoe u Google AdWords-, e-mail- en bannercampagnes kunt analyseren met Google Analytics.

Data

  • 19 september 2017

Alle prijzen zijn exclusief BTW. Betaling geschiedt voorafgaand aan de studiedag. Annuleren kan kosteloos tot vier weken voor aanvang van de studiedag. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen.

JA, ik schrijf mij alvast in voor de Seminar Google Analytics.


 


De locatie

Deze workshop wordt georganiseerd in:

ElephantCS
Vest 161
3311 TV Dordrecht