How2: Maak uw website privacyproof!

Uw website is het online visitekaartje waarmee uw organisatie zich in de etalage plaatst, toegankelijk en zichtbaar voor iedereen. Een goede naam is belangrijk. Toch voldoen de meeste websites niet aan de privacywetgeving en de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat levert financiële en reputatierisico’s op, zeker gezien het huidige publieke debat en de strengere wetgeving met hoge boetes. Tijdens dit How2-seminar leert u hoe u ervoor zorgt dat uw website privacyproof is.

Inhoud

Privacy staat momenteel in het brandpunt van de belangstelling en is onderwerp van een levendig publiek debat. De krant staat dagelijks vol met berichten over gehackte websites of gelekte persoonsgegevens. De schade kan groot zijn als organisaties de bescherming van persoonsgegevens onvoldoende serieus nemen, zowel financieel als qua reputatie. De vernieuwde privacywetgeving geeft toezichthouders meer macht en de maximale boetes zijn flink verhoogd (€ 20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet). Privacy is een boardroom topic, iets waar iedere organisatie zich zorgen over zou moeten maken.

In de praktijk blijkt het merendeel van de websites echter niet aan de privacywetgeving en richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens te voldoen. Vaak kan dit met eenvoudige middelen worden opgelost. U krijgt een helder inzicht in de risico’s, veel voorkomende valkuilen en praktische handreikingen voor oplossingen. De regels waaraan u moet voldoen worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Denk daarbij aan onderwerpen als:

  • Eisen aan de privacy en cookieverklaringen
  • Vereiste niveau van beveiliging
  • Contractvoorwaarden met hosting providers en webbureaus
  • Omgang met datalekken
  • Rechten van website bezoekers
  • Inrichting web analytics software
  • Cookie compliance
  • Omgang met toestemming

Vanaf mei 2018 moet u voldoen aan de nog strengere Europese Privacyverordening. De belangrijkste gevolgen voor uw website en de noodzaak voor aanvullende maatregelen brengen we in kaart. Wanneer u daar prijs op stelt, kunt u uw website vooraf als praktijk voorbeeld inbrengen.

Relevante wetgeving

  • Wet bescherming persoonsgegevens
  • Cookiewetgeving
  • Europese privacyverordening

Data

  • 16 mei 2017
  • 5 oktober 2017

Alle prijzen zijn exclusief BTW. Betaling geschiedt voorafgaand aan de studiedag. Annuleren kan kosteloos tot vier weken voor aanvang van de studiedag. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen.

JA, ik schrijf mij alvast in voor de Seminar Maak uw website privacyproof!


















 


De locatie

Deze workshop wordt georganiseerd in:

BCN Utrecht Daltonlaan
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht