EU: ook garantie op digitale producten

Maandag 12 juni 2017 door Rendement.nl 229 keer gelezen 1 reactie

EU: ook garantie op digitale producten

EU-burgers krijgen meer rechten bij de aanschaf van digitale producten in een ander EU-land. De 28 EU-ministers van Justitie hebben een akkoord gesloten waardoor consumenten makkelijker verhaal kunnen halen.

Het is de bedoeling dat de regels voor tastbare producten worden doorgetrokken naar digitale aankopen zoals films, games, e-books, software en andersoortige online diensten. Consumenten krijgen hierdoor ook bij een digitale aanschaf recht op reparatie, een garantietermijn en terugbetaling. Consumenten krijgen ook meer rechten voor online diensten waarbij zij met ‘persoonlijke data’ betalen, zoals Facebook, Google en WhatsApp. De EU-ministers moeten overigens wel nog met het Europees Parlement onderhandelen over hoe zij de regels in alle betreffende landen kunnen gelijktrekken. Deze onderhandelingen beginnen als het goed is in het najaar van 2017.

Bewijslast voortaan bij verkoper

De bewijslast zal daarnaast niet langer bij de ontevreden klant liggen. Die hoeft niet langer aan te tonen dat een product bij ontvangst al gebreken vertoonde. In het akkoord komt de bewijslast in het volledige eerste jaar na aanschaf bij de verkoper te liggen. Die moet dan aantonen dat het product wél werkte.

Reacties op "EU: ook garantie op digitale producten"

Er is tot nu toe 1 reactie geplaatst. Reageer ook!

EANnummer.nl op Dinsdag 20 juni 2017 om 09:36
http://EANnummer.nl

Wij verkopen EAN nummers aan ondernemers en verkopers op Bol.com, Zalando, Wehkamp, Amazon, Technische Unie, Google Shopping, enz., kortom aan verkopers die iets willen verkopen op webwinkel platforms die een uniek EAN nummer vereisen.

Op onze verkoopsite staat bij https://www.eannummer.nl/referenties/ een lijst van een 60 tal verkopers die met onze EAN nummers hun producten op Bol.com aanbieden.

Zou een dergelijke referentie lijst voldoende zijn om te voldoen aan de nieuwe EU eisen wat betreft de bewijsbaarheid en verantwoordelijkheid van de mijn digitale producten?

Plaats zelf een reactie


(wordt niet getoond)
(optioneel)


Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Checklist Webwinkel behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.