Checklist Webwinkel4 tips voor een geslaagde Kerst!

Kerstman
Kerstshoppen

De aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis is voor veel webwinkels het piekmoment van het jaar. Daarom nog vier korte tips van Sophie de Jong van Webshop Keurmerk om te profiteren van de decemberdrukte.

In de Verenigde Staten wordt alleen kerst gevierd en geen Sinterklaas, maar dat doen de Amerikanen met heel veel cadeaus onder de kerstboom. Ook op e-commercegebied ontwikkelt de VS zich razendsnel, het is een trendsetter voor Nederland. De volgende tips komen dan ook uit Amerika, maar zijn ook van toepassing op uw webwinkel.

Gratis verzenden

In de aanloop naar kerst biedt 70% van de Amerikaanse webwinkels gratis verzending aan. Dat is niet voor niets, acht op de tien Amerikanen geeft aan gratis verzending belangrijk te vinden. Met gratis verzending trekt u bezoekers eenvoudig over de streep om klant te worden.

Mobiele webwinkel

Een mobiele webwinkel is al belangrijk, maar wordt onmisbaar. Waar in Nederland het aandeel van mobiele consumenten al flink toeneemt, doet een derde van de Amerikanen zijn kerstinkopen met zijn smartphone of tablet. Heeft u geen mobiele webwinkel, dan mist u in potentie een derde omzet.

Video scoort

Video is het instrument om informatie op uw bezoekers over te brengen en zelfs aan te zetten tot een conversie. Daarnaast waarderen zoekmachines de bewegende beelden, zodat u meer kans maakt op een goede positie in de zoekresultaten.

Begin op tijd

Hoewel u nu nog op hoopt op een mooie ‘nazomer’ en de zwembroek nog niet definitief heeft opgeborgen, is het toch echt zaak om zo snel mogelijk aan de voorbereidingen van uw sint- en kerstacties te beginnen. Hoe beter u voorbereid bent, hoe meer graantjes u van de decemberomzet meepikt.