Checklist WebwinkelWebwinkeltrends voor 2020 – snelle levering en pop-ups

Trends Levering

De e-commerce is een jonge en dynamische sector die enorm snel groeit. Dat betekent ook dat er constant vernieuwingen zijn om de gunsten van de klant te winnen. Dergelijke trends komen vaak overwaaien uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Die trends zijn niet onmisbaar voor uw webwinkel, maar zorgen er wel voor dat u voorop loopt en u zich onderscheidt van uw concurrenten.

Het is belangrijk om al uw zaken op orde te hebben en u dan pas te onderscheiden door de trends in de e-commerce. Toch is het slim om uw ogen open te houden voor de trends, zodat u mee kunt bewegen met de markt. Zo hebben wij een aantal trends geselecteerd:

De klant bepaalt

Omdat Nederland zo klein is en de logistieke infrastructuur juist zo uitgebreid is, kunt u ook veel service bieden. De klant verwacht dat ook. In 2020 zal de klant volgens Sophie de Jong van Webshop Keurmerk kiezen voor webwinkels die ‘same day delivery’ aanbieden. Of ze willen juist zelf kiezen op welk moment en op welk punt het pakket wordt bezorgd. Afleveren op het werk of thuis. Of juist bij een pick-up-point. Let op: de klant wil daar het liefst niets voor betalen!

Belofte maakt schuld, bied alleen de diensten aan die u kunt waarmaken. Voor een kleine zelfstandige webwinkelier is het immers onmogelijk om een bestelling van 23:59 uur al de volgende dag te bezorgen. Bied dit dus niet aan.

De pop-up

Het herinvoeren van de pop-up is in 2020 één van de trends. Maar niet de pop-ups zoals u die van tien jaar geleden kent. De pop-ups van 2020 zijn slim en bieden de bezoeker een meerwaarde. Het is namelijk mogelijk om pop-ups te personaliseren en op heel specifieke momenten in te zetten. Denk aan de situatie dat een klant zijn winkelwagentje heeft gevuld, maar met zijn muis naar rechtsboven beweegt om de pagina weg te klikken. U kunt dan instellen dat er een pop-up verschijnt waarin u een korting weggeeft die de bezoeker overtuigt om alsnog de bestelling te plaatsen.

Gebruik ook pop-ups om mensen in te laten schrijven voor uw nieuwsbrief. Koppel hier ook weer een concrete kortingsactie aan.

Loyaliteit

Loyale klanten zijn geld waard! Durf te investeren in het laten terugkomen van uw klanten. Het werven van een nieuwe klant, plus alle eenmalige werkzaamheden die daarbij komen kijken, kost u meer dan een aanpak op te stellen waardoor uw klant terugkeert in uw webwinkel. Bied niet alleen kortingen, maar maak hem fan van uw merk door hem te betrekken bij uw webwinkel.

Bied abonnementen aan. Op die manier hoeft u niet eens moeite te doen om uw klant herhaalaankopen te laten doen. Bied ook gemak door pakketten aan te bieden. Verkoopt u schoenen, bied dan passende sokken en veters aan. Of stel een verzorgingspakket samen voor het verzorgen van het leer.

Van fabrikant naar klant

Het was online een van de weinige sectoren die achterbleef qua groei, maar ook de B2B-sector gaat in 2020 volop inzetten op de e-commerce. Steeds vaker gaan fabrikanten en merken direct aan de consument verkopen en slaan daarbij tussenverkopers, uw webwinkel, over. Een goed voorbeeld daarvan is het schoenenmerk Van Bommel.

Offline

Een stenen winkel runnen, een pop-upwinkel voor een korte periode openen of met een marktkraam Nederland rondreizen, u leest het goed: offline aanwezigheid wordt steeds belangrijker in 2020. Consumenten willen weten met wie ze te maken hebben en willen bewijs dat u ‘bestaat’. Met uitgebreide contactinformatie en goede foto’s en video’s biedt u die zekerheid.

Video

Als er iets niet mag ontbreken in 2020, is het wel video. Bewegend beeld wordt niet alleen belangrijker voor uw klanten, maar het neemt u ook werk uit handen. In plaats van veel vragen beantwoorden, kunt u één uitlegvideo opnemen en op uw FAQ-pagina plaatsen.